60264
Książka
W koszyku
Kuchnia ojca Teodora. Dania obiadowe to książka kucharska powstała z miłości do gotowania. Ojciec Teodor prezentuje ponad 120 smacznych przepisów na zupy i drugie dania, które gromadził przez całe swoje życie. Znajdziemy tu znane i cenione specjały kuchni polskiej: klasyczny rosół czy pomidorową, kotlety i sznycle, bigos czy pierogi, a także smaki i ciekawostki z Lubelszczyzny – regionu, w którym ojciec Teodor wychował się i spędził życie. Wśród potraw są także dania mniej popularne, a nawet nieco egzotyczne, np. zupa minestrone, szaszłyki z krewetek, lasagne, quiche lorraine. Ojciec Teodor zadbał, aby przepisy były przedstawione krok po kroku, dzięki czemu poradzą sobie z nimi nawet mniej doświadczeni w kuchni. Zamieszczone przy przepisach dobre rady oraz zamienniki sprawiają, że książkę można wykorzystywać również jako inspirację do własnych poszukiwań. Mamy nadzieję, że przepisy ojca Teodora skradną Państwa serca i podniebienia oraz zachęcą do kulinarnych podróży! (opis wydawcy)
Status dostępności:
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641.55/.56(083.12) (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Indeks.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej